Masło mieszamy w wysokiej misce z miodem do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dosypujemy stopniowo każdy z dodatków (płatki, żurawina, jagody goji, nasiona Chia) i mieszamy. I tak dosypujemy aż się skończą dodatki. Mieszamy dalej całość do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy w blaszce papier do pieczenia, Przerzucamy masę z miski do blaszki i równomiernie rozgniatamy na całej blaszce (zalecam mniejszą blaszkę). Gdy całą masę rozłożymy najlepiej uklepać całość łyżką aby wszystko było mocno zbite. Na sam koniec odstawiam wszystko do lodówki na minimum 4 godz. (najlepiej zrobić wieczorem i odstawić na całą noc).
Składniki:
- 100 g masła orzechowego (ja użyłem masła z nerkowców)
- 2 łyżki miodu (u mnie 1 łyżka miodu z pasieki, 1 miodu manuka)
- 100 g płatków owsianych
- 80 g żurawiny
- 25 g jagód goji
- 20 g nasion Chia