Desery Przepisy

Deser kokosowy

Do garnka wlewamy mleko, mleko skondensowane i mleczko kokosowe. Dodajemy trzy żółta i mąkę kukurydzianą i gotujemy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Dzielimy go na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 20 dag wiórek kokosowych. Każdą masę dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.

Biszkopty namaczamy w mleku, układamy na spodzie pucharków, na nie wykładamy warstwę kremu kokosowego, a następnie krem czekoladowy. Gotowy deser dekorujemy owocami lub bitą śmietaną obsypaną wiórkami kokosowymi.

Składniki:

  • 400 ml mleka
  • 400 ml mleka skondensowanego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 3 żółtka
  • 8 łyżek kakao
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • opakowanie biszkoptów
  • owoce do dekoracji lub bita śmietana