Przekąski Przepisy

Rolmopsy nadziewane sałatką jajeczną

Filety zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 godziny. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pojedyncze paski filetowe.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy, jabłka i ogórki  kroimy w kosteczkę. Mieszamy je z jajkami. Dodajemy majonez doprawiony odrobiną soku z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Całość dokładnie mieszamy.

Śledziowe paski zwijamy w rożki i spinamy je od spodu wykałaczkami. Napełniamy je sałatką jajeczną . Odstwiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny.

Składniki:

  • 60 dag filetów śledziowych w occie
  • 3/4 szkl mleka
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1 winne jabłko
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier