Dania główne Sałaty i sałatki

Sałatka meksykańska z kabanosami

Kabanosy kroimy w dość grube plastry. Lekko podsmażamy na odrobinie oleju. Ogórki, paprykę, cebulę i ser kroimy w kostkę. Dodajemy kabanosy oraz osączoną kukurydzę i fasolę.

Musztardę mieszamy z majonezem. Doprawiamy. Mieszamy z warzywami. Chłodzimy ok 2 godz.

Majonez warto wymieszać z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, słodką lub ostrą papryką i odrobiną curry.

Składniki:

  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3-4 kabanosy
  • kilka korniszonów
  • czerwona papryka
  • 20 dag żółtego sera
  • kilka łyżek majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • chilli
  • olej do smażenia